Tips till morsan. :)


Ja, den ser sjukt god ut. Och den lär smaka exakt lika gott som den ser ut. Därför ber jag dig mamma. Snälla kan inte du göra den här :)
Här är receptet: Du får inte skippa något eller ända, jag vill ha den exakt som det står! Eller jo, gelatinbladen kan du skippa. :)
Ingredienser

150g frysta hallon
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)
1st lime

Gör så här

1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.

2. Häll på nötlikör.

3. Krossa digestivekexen till smulor i en bunke.

4. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.

5. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.

6. Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.

7. Koka upp vatten i en kastrull.

8. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.

9. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.

10. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.

11. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.

12. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 2 timmar.

13. Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.

Ring när du är klar!!

Så kan jag göra nästa :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0